Заштитити интересе Rent a Car агенција које послују у складу са Законом

У просторијама Подручне привредне коморе Бањалука, одржан је састанак на тему нелојалне и нелегалне конкуренције пружалаца услуга изнајмљивања возила. Поред министра трговине и туризма у Влади Републике Српске Дениса Шулића, предсједника Подручне привредне коморе Бањалука, Горана Рачића, представника инспектората, те представника привредних друштава из поменутог ресора, састанку је присуствовао и Драгослав Михајловић, секретар Удружења саобраћаја и веза у Привредној комори Републике Српске. Михајловић је од присутног руководства затражио рјешење или измјену закона за особе које раде у сивој и црној зони, када је у питању област изнајмљивање возила (rent a car).

Денис Шулић, министар трговине и туризма РС, истакао је да ће се наставити разговарати о томе како да се сузбије сива зона која постоји у рентакар агенцијама, јер су оне један од саставних стубова туристичке понуде у Српској.

Додао је да је реалан број пружаоца услуга изнајмљивања возила и 10 пута већи од броја регистрованих агенција, које послују по закону и правилницима који регулишу ту област.

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић, нагласио је да је већ одлучено да буде формиран одбор за заштиту интереса пружаоца услуга изнајмљивања возила, те да је на јучерашњој сједници Управног одбора Подручне привредне коморе Бањалука донесена одлука о формирању Одбора за Рент а Цар. Он је додао да ће, заједно са Министарством трговине и туризма и Министарством саобраћаја и веза Српске, настојати да регулишу ту област како би пружаоци услуга изнајмљивања возила имали позитиван амбијент у раду.