Zaštititi interese Rent a Car agencija koje posluju u skladu sa Zakonom

U prostorijama Područne privredne komore Banjaluka, održan je sastanak na temu nelojalne i nelegalne konkurencije pružalaca usluga iznajmljivanja vozila. Pored ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Denisa Šulića, predsjednika Područne privredne komore Banjaluka, Gorana Račića, predstavnika inspektorata, te predstavnika privrednih društava iz pomenutog resora, sastanku je prisustvovao i Dragoslav Mihajlović, sekretar Udruženja saobraćaja i veza u Privrednoj komori Republike Srpske. Mihajlović je od prisutnog rukovodstva zatražio rješenje ili izmjenu zakona za osobe koje rade u sivoj i crnoj zoni, kada je u pitanju oblast iznajmljivanje vozila (rent a car).

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma RS, istakao je da će se nastaviti razgovarati o tome kako da se suzbije siva zona koja postoji u rentakar agencijama, jer su one jedan od sastavnih stubova turističke ponude u Srpskoj.

Dodao je da je realan broj pružaoca usluga iznajmljivanja vozila i 10 puta veći od broja registrovanih agencija, koje posluju po zakonu i pravilnicima koji regulišu tu oblast.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić, naglasio je da je već odlučeno da bude formiran odbor za zaštitu interesa pružaoca usluga iznajmljivanja vozila, te da je na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Područne privredne komore Banjaluka donesena odluka o formiranju Odbora za Rent a Car. On je dodao da će, zajedno sa Ministarstvom trgovine i turizma i Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske, nastojati da regulišu tu oblast kako bi pružaoci usluga iznajmljivanja vozila imali pozitivan ambijent u radu.