Савјет за женско предузетништво

Савјет за женско предузетништво Подручне привредне коморе Бања Лука основан је 27. априла 2010. године.

Чланице Савјета су: жене предузетнице, руководиоци предузећа и представнице институција које у свом програму имају пројекте намијењене развоју женског предузеништва.

Циљ оснивања и дјеловања је: Пружање подршке женама предузетницама кроз повећање заступљености у привреди, повећање броја жена на руководећим мјестима , односно мјестима одлучивања, унапређење статуса жена у области предузетништва кроз различите мјере подршке, предлагање законских рјешења која мијењају положај жена на боље, умрежавање и регионално повезивање са удружењима жена предузетница која дјелују при Привредним коморама или другим асоцијацијама заснованим на економској основи, учешће на конференцијама, сајмовима, привредним мисијама и другим сличним скуповима који доприносе развоју женског предузетништва, едукација кроз организовање семинара са различитим садржајем намијењених искључиво предузетницама, развој пројеката и учешће у заједничким пројектима из области женског предузетништва.

Дјеловање Савјета: Савјет ради по Програму рада за текућу годину који се усваја на првој сједници на почетку пословне године. У програму рада Савјета су наведене основне и планиране активности за текућу годину.

Споразуми и сарадње: Савјет развија сарадњу са удружењима жена у земљи и окружењу. Прошле године потписали смо Меморандум о разумијевању са Удружењем пословних жена у БиХ па сходно заједничким активностима на реализацији зацртаних планова ове године од 23. до 25. маја учествујемо заједно на Данима предузетништва жена у Сарајеву.

Награђивање предузетница: У оквиру Избора најуспјешнијих у привреди које сваке године организује Привредна комора Републике Српске , наш Савјет предлаже најуспјешније жене предузетнице. Било је и других избора најуспјешнијих жена , као што је избор „Ладy бос“, гдје смо кандидовали своје предсатвнице и имали носиоце медаља.

Признања: Крајем 2012.године стигло је признање за Савјет за женско предузетништво од Гендер центра Владе РС за успјешну сарадњу и допринос унапређењу равноправности жена и мушкараца у Републици Српској.

Савјет броји 11 чланица:

„Сана линеа“ а.д., Костајница
Хотел „Идеја“, Бања Лука
„Милтеx“, д.о.о., Бања Лука
„МИ Тривас“, Прњавор
„Медитеран-Иноx“, Челинац
„Дом пензионера“, Бања Лука
ДИ „Бор“ д.о.о., Градишка
„Неw санатрон“, Нови Град
„Публиц лангуаге студио“, Бања Лука
„Ауто плус“ д.о.о., Бања Лука
„Сецтор сецуритy“ Бања Лука
Секретар: Нада Будиша
Телефон: 051/493-105