Пројекат ИНОВА представљен у Europe House

16/09/2024 Пројекат ИНОВА представљен у Europe House

Представници Подручне привредне коморе Бања Лука су 12.09.2024. присуствовали догађају „Учинимо свијет рада инклузивним: Пружање интегративне подршке особама које су удаљене од тржишта рада“, који је одржан у Сарајеву у Europe House.

Циљ учешћа на овом догађају је представљање пројекта ИНОВА – Иницијатива за одрживо запошљавање, као једног од 16 пројеката из БИХ, који је подржан и финансиран кроз пројекат ЕУзаЗапошљавање који има за циљ побољшање друштвено-економских услова у Босни и Херцеговини кроз повећање запошљивости и интеграцију особа удаљених од тржишта рада. Присутнима су се обратили Шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини, г-дин Луиги Сореца, што је уједно било и његово прво појављивање у бх. јавности, те амбасадор Шведске у Босни и Херцеговини, г-ђа Хелена Лагерлоф. Истакли су важност ове подршке за дугорочни развој земље и побољшање социо-економске ситуације и услова живота у Босни и Херцеговини.

Учесници су имали прилику да размијене искуства о мјерама досезања и активације према појединцима који су удаљени од тржишта рада, те расправљају о будућим стратегијама за подршку овим особама.

 

Извор – https://inova-posao.ba/projekat-inova-predstavljen-u-europe-house/