Састанак иницијативе Зелени навигатор Западног Балкана у Подручној привредној комори Бања Лука

Састанак иницијативе Зелени навигатор Западног Балкана у Подручној привредној комори Бања Лука

Данас је у Подручној привредној комори Бања Лука одржан значајан састанак тима иницијативе Зелени навигатор Западног Балкана. Поред руководства Коморе састнаку су присуствовали Горан Савић директор развојног фонда АП Војводине, Ђорђе Раковић директор и Ненад Миљуш извршни директор Гаранцијског фонда АП Војводине те Невен Бућан директор Гарантног фонда Републике Српске. Циљ састанка је био договор о организацији Конференције о одрживој енергији.

Током састанка, чланови тима су разговарали о стратегијама за унапређење одрживих енергетски рјешења у региону, као и о кључним темама које ће бити обрађене на предстојећој конференцији. Посебна пажња посвећена је развоју иновативних технологија, подстицању зелене економије и јачању сарадње између различитих сектора.

Конференција о одрживој енергији представља важан корак ка одрживој будућности нашег региона. Иницијатива има за циљ да обједини знање и искуства, те да потакне конкретне акције које ће допринијети очувању околине и унапређењу енергетске ефикасности, закључак је овог састанка.

Састанак је означио почетак интензивних припрема за догађај, а очекује се да ће Конференција окупити стручњаке, доносиоца одлука и представнике цивилног сектора са цијелог Балкана. Организатори се надају да ће конференција пружити платформу за дијалог, размјену идеја и усклађивање политика у циљу постизања одрживог развоја у региону.