Održan seminar na temu „Revolucija u sektoru za ljudske resurse“

22.03.2024


Edukativno-savjetodavna prezentacija sa panel diskusijom na temu „Revolucija u HR sektoru“ izazvala je veliko interesovanje! Edukacija na navedenu temu, održala se danas u Područnoj privrednoj komori Banja Luka, u partnerstvu sa „Elite Academy Balkans“ iz Beograda.

Svakim danom su sve veći problemi u sektoru ljudskih resursa. Sve je manje ljudi, manje radne snage na tržištu, manje su spremni da rade, teže ih je motivisati, lako napuštaju posao, zahtjevi su im sve veći, a najteže ih je zadržati. Sve je to dovelo do tzv. revolucije u sektoru ljudskih resursa ili HR sektoru. U prošlosti je takođe bilo problema sa zapošljavanjem, teško se dolazilo do posla. Siguran posao je značio „sreću.“ Danas više nije tako, a u narednom periodu će biti još teže. Nove generacije, novi načini komunikacije, sve zahtjevniji i poslodavci i tražioci posla itd. Sve se prebrzo dešava i dovodi do čestih promjena. Loša je vijest da će biti sve više problema u ovom sektoru ali dobra je vijest da je sve u „našim rukama“ dakle sve zavisi od nas.

Rješenje za navedene probleme danas će nam ponuditi predavači koji imaju evropske recepte za rad sa ljudima, spremni su za nove izazove, koriste najnaprednije tehnologije za testiranje kompanija i ljudi kako bi ispravili uočene probleme i nedostatke u funkcionisanju kompanije.

Seminar  je namijenjen vlasnicima i direktorima preduzeća,  voditeljima ljudskih resursa i zaposlenima u HR sektoru. Ovo je dobra prilika da učesnici obuke upoznaju dio italijanske Elitne akademije za Balkan i razmijene iskustva sa stručnjacima koji iza sebe imaju dugogodišnji rad u ovoj oblasti.

Prvi predavač, koji je govorio o potencijalima intelektualog kapitala je Jasmin Hasančević, direktor "ICC Tuzla" i partner Elite Academy BiH sa 22 godine iskustva u oblasti korporativnog upravljanja, a kroz drugi dio seminara, na temu trendova i tendencija u HR sektoru, vodio nas je Miša Pavičević, CEO Elite Academy Balkans Beograd sa više od 20 godina iskustva u vođenju stranih kompanija na Balkanu u sektoru investicija, menadžmenta i podrške stranim investicijama u preko 100 stranih kompanija!