Predsjednik Račić panelista na konferenciji PRODEXPO Srbija 2024

26.04.2024


Konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture „Prodexpo Srbija 2024 - Razvijamo budućnost“ održana je 25. aprila 2024. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu. Konferenciju je svečano otvorio ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović.

Konferencija predstavlja izvanrednu platformu koja pruža mogućnost razmjene iskustava uz praćenje inspirativnog programa koji uključuje, ne samo teme infrastrukture i nekretnina, već i ekonomije, trgovine i investicija u Republici Srbiji i regionu.

U okviru Konferencije održana je panel diskusija pod nazivom „Tržište nekretnina iz perspektive predstavnika Privrednih komora“. Učesnici su podijelili svoja zapažanja u oblasti industrijskih nekretnina u slobodnim zonama, industrijskim parkovima te uopšteno o trendu razvoja tržišta industrijskih nekretnina u svijetu, a uporedu sa tržištem u Srbiji i regionu.

Učesnici na panelu, pored predsjednika Područne privredne komore Banjaluka, Gorana Račića, bili su još i predsjednik Grčko-srpske privedne komore, Kostas Georgakos, viceguverner Regiona centralne Makedonije sa sedištem u Solunu, Branislav Prelević, predsjednik Okružne privredne komore Pirot, Dragan Kostić te predsednik Privredne komore Vojvodina, Boško Vučurević.

Pokrovitelji konferencije su Društvo procjenitelja Srbije, Savjet stranih investitora, Nacionalno udruženje procjenitelja Srbije, Savjet zelene gradnje Srbije, Udruženje samostalnih sudskih vještaka i procjenitelja i Klaster nekretnine.