ECOINN DUNAV – PRIJAVITE SE ZA ECOINN ZELENU LJETNU ŠKOLU 2017 U NJEMAČKOJ!

13.06.2017


Mladi startapi i preduzetnici koji imaju fokus na održivim poslovnim modelima imaju mogućnost da se prijave za Zelenu ljetnu školu na jezeru Konstanc u Njemačkoj. Posebno su dobrodošli preduzetnici koji su već uspjeli da završe prvi korak u pronalaženju rješenja za identifikovan problem i koji su motivisani da unaprijede održiv proizvod kako bi se što bolje pozicionirali na tržištu.

Tokom petodnevne radionice u septembru 2017. učesnici će moći intenzivno raditi na validaciji svojih poslovnih modela. Nadalje, imaće priliku da dobiju profesionalnu povratnu informaciju od poslovnih ljudi, trenera i eksperata iz polja zelenih i eko inovacija. Preduzetnici će se u timovima fokusirati na teme kao što su modeli povrata, finansija, marketinga i prodaje kao i intelektualnog vlasništva. Na kraju škole, svaki učesnik će imati jasno razumijevanje o tome kako se uspješno stvara povrat sredstava, koji kanali promocije su najvažniji za određene ciljne grupe i kako mogu zaštiti svoja prava na intelektualno vlasništvo.

Timovi će posljednjeg dana intenzivne radionice predstaviti svoje ideje timu za ocijenjivanje koji će biti sastavljen od eksperata iz tog polja. Najbolji timovi koji budu izabrani će imati jedinstvenu priliku da budu pozvani na Zeleni inovativni i investicioni forum u Štutgartu, gdje mogu upoznati potencijalne investitore sa svojim idejama!

Ovogodišnja Zelena ljetna škola će biti održana od 11. do 15. septembra 2017 u prostorijama kampusa Univerziteta primijenjenih nauka Konstanc. Događaj je dio provedbenih aktivnosti projekta EcoInn koji se provodi u okviru Dunavskog transnacionalnog programa i koji je sufinansiran sredstvima EU (ERDF i IPA doprinos). Učešće u školi je besplatno! Aplikacije startap timova i individualnih preduzetnika iz svih krajeva Evrope su dobrodošle i mogu biti predane do 30. juna 2017. i to ovdje.

PREGLED PROGRAMA

  • Eko inovcaija i principi eko dizajna
  • Lego ozbiljna igra
  • Digitalna marketinška strategija i hakovanje rasta
  • Intelektualno vlasništvo
  • Strategije za prikupljanje sredstava i prodajna radionica
  • Validacija zelenog poslovnog modela

Za sve infomacije kontaktirajte Simonu Pede iz bwcon: pede@bwcon.de ili Igora Pandžića iz Područne privredne komore Banja Luka: igorp@bl.komorars.ba

Datum: 11. – 17. septembar 2017.

Trajanje: pet dana

Vrijeme: 09:00 – 21:00

Mjesto: Univerzitet za primjenjene nauke u Konstancu (HTWG)

Cijena: besplatno