Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ od 15. do 21. septembra

18.09.2017


„Dani Srpske u Srbiji“ svečano su počeli u petak, 15.09. 2017. godine, u Narodnom pozorištu u Beogradu. Manifestaciju je blagoslovio Njegova Svetost patrijarh srpski Irinej, a svečano je otvorio Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Ovom događaju prisustvovali su najviši predstavnici Republike Srbije i Republike Srpske, ministri iz vlada Srbije i Srpske, zvaničnici Pokrajinske vlade, gradonačelnici i predsjednici opština u Srbiji i Republici Srpskoj, akademici, senatori, generali i mnoge druge ugledne zvanice.

Dio pomenute manifestacije jeste i delegacija Privredne komore Republike Srpske i Područne privredne komore Banjaluka, koji učestvuju u organizaciji tri promocije privrednnih potencijala Republike Srpske i B2B susreta privrednika Srbije i Srpske: 18. septembra u Vranju, 19. septembra u Novom Sadu i 20. septembra u Subotici. Važno je naglasiti da su to susreti sa malo priče i mnogo direktnih dogovora privrednika iz Srbije i Srpske koji tu sami, bez posrednika traže i nalaze mogućnosti za konkretnu saradnju na obostranu korist. Susret u Vranju imaće i prezentaciju turističke ponude Republike Srpske. Organizatori ovih susreta i prezentacija su Privredna komora Srbije i Privredna komora Republike Srpske, područne i regionalne komore gradova iz Srpske i Srbije i, naravno, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

„Dane Srpske u Srbiji“ organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u namjeri da Srbiji i građanima Srbije predstavi Republiku Srpsku kroz predstavljanje njene privrede, prosvjete, nauke, kulture, umjetnosti i sporta i da sve to bude u saradnji sa Srbijom i njenim privrednicima, naučnicima, umjetnicima i sportistima. Ove godine, manifestacija broji blizu 800 učesnika, oko 32 programa u 45 izvođenja u 20 gradova Srbije – od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca.

Program ovogodišnje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ možete pogledati OVDJE