Nastavljene aktivnosti kampanje „Dan na terenu“

16.06.2017


Prema planu i programu PPKBL u cilju zastupanja interesa privrede, predstavnici Komore nastavljaju obilazak privrednih subjekata  u cilju jačanja saradnje sa svojim članicama . 

Cilj posjete je korištenje kapaciteta Komore na najbolji način kako bismo unaprijedili saradnju sa svakim članom Komore, kako bismo efikasnije zastupali interese privrede i branili stavove preduzeća, te upoznali se sa poslovnim aktivnostima i preprekama u njihovom poslovanju.

Predstavnici PPK BL su 15. juna posjetili privredne subjekte koji pripadaju prerađivačkom sektoru i to „VIS“ d.o.o Banja Luka i „EKO Energija “ d.o.o Banja Luka.

Preduzeće  „VIS“ d.o.o Banja Luka  se bavi  izradom svih vrsta alata (alati za plastiku, štance, mikroliv alati…), uslugama mašinske obrade i preradom plastičnih masa. Preduzeće ima uveden sistem menadžmenta kvaliteta ISO 9000:2008 kojem slijedi revizija u ISO 9001:2015. Jedan od glavnih problema sa kojim se susreće ovo preduzeće je u pronalaženju  kvalifikovanog  i stručanog kadra. Takođe, jedan od problema u poslovanju predstavlja finansijsko opterećenje pri izvozu proizvoda.

Preduzeće „Eko energija“ d.o.o Banja Luka bavi se proizvodnjom električne energije i remontom vjetrenjača. Zbog određenih poteškoća u poslovanju određene promjene u poslovanju kako bi unaprijedili svoju poziciju na tržištu te unaprijedili svoje funkcionisanje.

Tokom razgovora sa oba privredna društva je dogovorena saradnja ne samo na uobičajenom nivou već i proširenje iste kroz aktivnosti pripreme projekata kako bi privredna društva što lakše došla do sredstava iz različitih fondova te na taj način unaprijedila svoje kapacitete.