DANI SIGURNOG INTERNETA I KORPORATIVNA BEZBJEDNOST - Prijedor

16.02.2023


Registracija prisustva - link

U srijedu, 22.2.2023. u 11 časova u Poslovnom centru Prijedor (IZ „Celpak“) organizujemo radionicu na temu: „Dani sigurnog interneta i korporativna bezbjednost“. Radionica ima za cilj informisanje i podizanje svijesti predstavnika malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj o oblicima kriminaliteta u oblasti digitalnog poslovanja, te mogućnostima zajedničkog djelovanja u cilju prevencije i smanjenja štete u slučajevima visoko-tehnološkog kriminaliteta.

Razlog zašto se ove godine akcenat stavlja upravo na zaštitu privrednih društava u Republici Srpskoj je podatak da se u strukturi oštećenih lica krivičnim djelima visokotehnološkog kriminaliteta u kontinuitetu, među najugroženijim, nalaze mala i srednja preduzeća koja posluju sa inostranstvom. Takođe, uočeno je da takvi privredni subjekti nisu dovoljno informisani, da imaju potrebu za boljom zaštitom, a da su istovremeno štete prouzrokovane krivičnim djelima visokotehnološkog kriminaliteta višemilionske, te da osim finansijske štete podrazumijevaju i gubitak informacija i drugih vrijednosti.

Na radionici će biti promovisana i InfoBiz platforma https://infobiz.komorars.ba/ kao i Viber zajednica Privredne komore Republike Srpske s ciljem upoznavanja poslovne zajednice sa novim alatima i uslugama Komore kako bi bili u toku o svim bitnim informacijama na vrlo jednostavan i brz način.

Predavači će biti predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske, koji će kroz prezentacije i interakciju sa učesnicima predstaviti savremene trendove ugrožavanja i rizika u digitalnom poslovanju, te dati konkretne savjete i preporuke u cilju zaštite i pravovremene reakcije u cilju smanjenja štete.

Učešće na radionici je besplatno.