DELEGACIJA OKRUGA WOLOMIN U PODRUČNOJ PRIVREDNOJ KOMORI BANJA LUKA

20.03.2017


 Wolomin
U organizaciji Područne privredne komore Banja Luka u prostorijama privredne komore dana 06.12.2016. godine održana je prezentacija delegaciji okruga Wolomin iz Poljske. 
Nakon prezentacije zajedno sa rukovodstvom i saradnicima Područne privredne komore delegacija okruga Wolomin uputila se u Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske gdje su obavljeni razgovori sa ministrom Petrom Đokićem  i predsjednikom okruga Wolomin Kazimierz Rakowski koji je predvodio delegaciju iz Republike Poljske, o mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku.
Ministar Djokić istakao je da je Republika Srpska geostrateški poželjna destinacija za strana ulaganja i da ima velike potencijale u oblasti industrije i turizma.
Predstavnici okruga Wolomin su istakli da su zainteresovani za saradnju sa Srpskom zbog njene otvorenosti prema stranim investitorima, prirodnih resursa kojim raspolaže, kao i relativno jeftinije cijene električne energije.
Dana 07.12.2016. godine zamjenik banjalučkog gradonačelnika Srđan Amidžić razgovarao je sa delegacijom okruga Wolomin iz Poljske o preuzimanju iskustava i mogućnostima investiranja u Banja Luku.  
Istog dana delegacija Wolomina iz Poljske zajedno sa rukovodstvom Područne privredne komore posjetila je sledeća privredna društva: Kosmos a.d. Banja Luka, Dukat d.o.o. Laktaši, Destilacija a.d. Teslić i Banja Vrućica Teslić.
Delegacija okruga Wolomina izrazila je spremnost da investiraju u Republiku Srpsku i pozvali preduzetnike iz Srpske da posjete Poljsku i učestvuju na kongresu Ekonomskog foruma u martu 2017, gdje će kroz direktne susrete sa poljskim privrednicima konkretizovati mogućnosti saradnje.