Karavan vina Šumadije

28.11.2023


Udruženje proizvođača vina sa zaštićenim geografskim poreklom Šumadija privodi kraju realizaciju projekta “Joint action of the Association of Winemakers to expand the market and visibility of tourist offer of Topola Municipality”. Ovaj projekat, finansijski podržan od strane “EU za kulturno nasleđe i turizam“, finansiranog od Evropske unije i Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, jedan je u nizu projekata čiji međuopštinski i međusektorski karakter i partnerski odnosi daje doprinos razvoju teritorijalnog identiteta Šumadije i otvaranju novih perspektiva budućim naraštajima u našem regionu.

Karavan Šumadijskih vina obišao je tokom trajanja projekta i predstavio vina u nekoliko gradova iz okruženja Tivat, Niš, Beograd i Novi Sad. Poslednja stanica u ovoj godini je Banja Luka. Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Šumadija Vas poziva da posjetite FESTIVAL ŠUMADIJSKIH VINA U BANjOJ LUCI koji će se održati 30. novembra 2023. godine u prostorijama Područne privredne komore Banjaluka, ulica Branka Ćopića 6.

Istoga dana, održaće se i diskusije na teme „Razvoj teritorijalnog identiteta Šumadije kroz podršku sektorima proizvodnje vina i rakije“ i „Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Šumadija – razvoj i perspektive".