Nastavljene aktivnosti u okviru projekta EcoInn

07.06.2017


Kako je analiziranje tržišta eko-inovacija tema jednog od šest radnih paketa ovog projekta, Područna privredna komora Banja Luka je organizovala dva sastanka ključnih igrača iz polja eko - inovacija. Prvi sastanak je održan na Jahorini, krajem aprila, a drugi sastanak je organizovan u prostorijama Komore, 6. juna.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici ministarstava u Vladi Republike Srpske, nevladinih organizacija, realnog sektora, institucija za podršku poslovanju te predstavnici razvojnih agencija i akademskih institucija. Pored predstavljanja projekta i zaključaka sa prethodnog sastanka, prisutni su mogli da se upoznaju sa ekološkim proizvodima preduzeća koja su bila prisutna, raspravljaju o temama vezanim za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine te sa procesom mapiranja tržišta u okviru projekta, koji obuhvata aktivnosti sastanaka, anketiranja, analize te izrade zajedničke transnacionalne strategije i akcionog plana za implementaciju eko-inovativnih rezultata. Upravo posljednja dva dokumenta kao i transnacionalna platforma ključnih igrača u polju eko - inovacija predstavljaju rezultat svih aktivnosti radnog paketa STRATEGIJA ZA EKO – ZNANJE u okviru projekta EcoInn.

Projekat EcoInn se sprovodi u 12 država dunavske regije, u njemu učestvuje 15 partnera i saradnika i traje do maja 2019. godine. Vodeći aplikant je Slovački centar za naučne i tehničke informacije iz Bratislave a Područna privredna komora učestvuje kao partner projekta.

Više o projektu možete pronaći ovdje.