Održan Jesenji sajam u Banjaluci

20.03.2017


 
Јесењи сајам у БањалуциU Banjoj Luci je od 10. do 13. novembra 2016. god. održan jubilarni 20. „Jesenji sajam“ koji je na 130 štandova okupio oko 300 učesnika iz oblasti lova, ribolova, ekologije, sporta, turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije u okviru tri sajamske manifestacije:
20. „AGROS 2016“ - poljoprivreda i prehrambena industrija hrana i piće 20. „LORIMES 2016“ - lov, ribolov, ekologija i sport 20. „TURIZAM I UGOSTITELJSTVO“. Generalni pokrovitelj ovog sajma bila je Delegacija Evropske Unije za Bosnu i Hercegovinu, partner sajma je Grad Banja Luka a podršku organizovanju ovog Sajma pružila je Područna privredna komora Banja Luka.
Tokom svečanog otvaranja Sajma prisutnima su se obratili Direktor Banjalučkog velesajma Dragoljub Bojanić, specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunar Vigemark, predsjednik Privredne komore Banja Luke Goran Račić, i predstavnici Grada Banja Luka. Priređen je i prigodan kulturno-umjetnički program.
G. Bojanić je rekao da na „Jesenjem sajmu“, osim domaćih, učestvuju izlagači iz Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije i istakao da je ovo jedinstvena prilika za saradnju, obnavljanje starih i stvaranje novih poslovnih veza.
G. Vigemark je ukazao na značaj svih oblasti koje su obuhvaćene ovim Sajmom, a poseban akcenat stavio je na poljoprivredu kao najveću granu industrije, koja ima veliki potencijal za razvoj.
G. Račić rekao da će u okviru Sajma biti organizovani privredni susreti, koji će biti prilika da domaći privrednici predstave svoje proizvode trgovačkim lancima u Srbiji.
Neizostavan deo Sajma bio je i program „Kuvanje na licu mesta“ ( Live cooking show) gdje je tokom trajanja sajma veliki broj kuvara iz raznih ugostiteljskih objekata imao priliku da pokaže svoja umjeća na licu mesta.