Online edukacija: „Primjena 4.0 industrijskog modela za unapređenje poslovanja“

27.09.2022


Privredna komora Republike Srpske organizuje jednodnevnu online edukaciju na temu „Primjena 4.0 industrijskog modela za unapređenje poslovanja“, koja će se održati u četvrtak, 29.09.2022. godine sa početkom u 12:00 časova, putem elektronske platforme PKRS, E-edukacije (https://edukacije.komorars.ba)

Industrija 4.0 podrazumeva potpunu digitalizaciju svih procesa proizvodnje i primenu digitalnih tehnologija (IoT-Internet alati, robotika, cloud computing, sajber – fizički sistemi i big data) prilikom kreiranja ideje o nekom proizvodu, inženjeringu proizvoda, organizaciji i realizaciji proizvodnje, te u samoj kontroli procesa i pružanja industrijskih usluga.

Cilj edukacije je da se kod učesnika probudi ili produbi svijest o nužnim promjenama koje donosi moderno digitalno doba, sa posebnim aspektom na industrijske operacije. Učesnici će dobiti pregled osnovnih koncepata, metoda i primjera iz prakse vezanih za planiranje i implementaciju tzv. digitalne fabrike, tj. Industrije 4.0. Konačno, na webinaru ćemo se upoznati i sa konkretnim slučajevima digitalizacije poslovnih procesa, te osvrnuti se i na naše domaće primjere dobre prakse.

Predavači na edukaciji su:

  • Tarik Kadrispahić – Targer Engineering & Consulting, Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Tarik je suosnivač i direktor konsultantske kuće Targer, čija je ključna misija upravo optimizacija industtrijskih operacija u BiH i regiji SEE. Svoje kompetencije zasnovane na konceptu Lean menadžmenata (Toyota Production System) stekao je radeći u industriji automobilskih dijelova. Danas je ova filozofija poslovanja opšteprihvaćena u svim granama industrije, a firma Targer je jedan od regionalnih lidera u njenoj implementaciji.
  • Zoran Đurđević – Kala konsalting. Beograd, SR Srbija. Zoran je jedan od pionira u oblasti ERP sistema i planiranja proizvodnje na području Ex-Yu. Radeći za brojne industrijske organizacije, a poslije i kao osnivač vlastite konsultantske kuće Kala, učestvovao je ili vodio mnoge projekte digitalizacije poslovnih aktivnosti. Trenutno radi na omasovljavanju raznih segmenata digitalne proizvodnje u objedinjen koncept Industrije 4.0

Edukacija se organizuje u okviru projekta Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja MSP u uslovima uzrokovanim COVID 19 – HELP DESK“koji implementira Privredna komora Republike Srpske, a sufinansira ga Evropska unija kroz širi program EU4BusinessRecovery. Projekat ima za cilj unaprijediti znanje i kapacitete MSP kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je COVID-19.

Webinar je besplatan za sve učesnike, a link za pristup obuci će Vam biti dostavljen na mail nakon izvršene prijave. Prijaviti se možete na https://edukacije.komorars.ba/event/online-edukacija-primjena-4-0-industrijskog-modela-za-unapredenje-poslovanja/  do 28.09.2022. godine.

Poziv_Industrija 4.0