Otvoren Centralna Business Forum

22.09.2023


Danas je, u hotelu Central u Vitezu, svečano otvoren prvi Centralna Business Forum, a predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić bio je jedan od učesnika na panelu „Regionalni investitori u BiH“. Pored njega učesnici su bili i Nikica Pažin iz Hrvatske gospodarske komore, Damjan Serdar, Veleposlanik Slovenije u BiH те Vjekoslav Vuković, potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH. Moderator panela je Slavica Korica (FIPA).

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su brojni članovi Vlada i Komora kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona. Centralna Business Forum okuplja stručnjake iz energetike, turizma, IT sektora, obrazovanja, te preduzetnike, lidere drvne industrije i sve one koji žele doprinijeti razvoju i rastu poslovnog svijeta u BiH. Po riječima ogranizatora, Portala Centralna.ba i udruženja PRONT,cilj Foruma je stvoriti inspirativno okruženje za razmjenu znanja, ideja i iskustava.

Teme koje će biti obuhvaćene na Centralna Business Forumu su brojne i raznolike, uključujući inovacije u poslovanju, digitalnu transformaciju, liderstvo, marketing, finansije i još mnogo toga.

Osim prezentacija, panel diskusija i radionica, posjetioci će imati priliku učestvovati u aktivnostima edukacije za pisanje projekata prema bespovratnim sredstvima EU Fondova.