Predsjednik Račić na svečanoj akademiji povodom 75 godina rada Vitaminke

18.10.2023


Privredno društvo Vitaminka, jedna od najpoznatijih kompanija za preradu voća i povrća u regionu, Svečanom akademijom u Banjoj Luci proslavila je 75 godina rada, uz prisustvo velikog broja gostiju, osoba iz javnog života, saradnika, poslovnih partnera i predstavnika medija.

Na početku, zvanicama se obratio domaćin, predsjednik upravnog odbora Todor Panić, a pored njega zvanicama su se obratili i Ministar poljoprivrede Savo Minić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kao i Predsjednik Područne privredne komore Banja Luka Goran Račić. Bogat program Svečane akademije, uveličala je i čestitka Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je u svojoj čestitci istakao da je ponosan na rad i proizvode kompanije Vitaminka.

Najveća vrijednost Vitaminke su njeni ljudi. Vlasnik kompanije Todor Panić je uručio specijalna priznanja za izuzetne rezultate i saradnju koju kompanija ima sa svojim zaposlenima, partnerima i saradnicima.

Tako su Vitaminkini zlatnici za 2023. godinu uručeni: JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske za doprinos na očuvanju kvaliteta i sigurnosti proizvoda, Agro produkt SRB d.o.o, Gospođinci, Žabalj za pouzdano obezbjeđivanje povrća visokog kvaliteta, Florakom d.o.o. Konjuh, Kruševac za pouzdano obezbjeđivanje povrća visokog kvaliteta, Poljoprivredni proizvođač Radojica Vidović, Srbac za pouzdano obezbjeđivanje povrća visokog kvaliteta, Voli trade d.o.o. Podgorica za dugogodišnju saradnju i aktivan doprinos na polju prodaje, Bingo d.o.o. Tuzla za dugogodišnju saradnju i aktivan doprinos na polju prodaje, Tropic d.o.o. Banja Luka za dugogodišnju saradnju i aktivan doprinos na polju prodaje, Vlastimir Hršum za nesebičan doprinos razvoju i unapređenju procesa proizvodnje, Ranko Sajić za izuzetno zalaganje i doprinos u proizvodnji i Vinka Knežević za izuzetan doprinos na polju računovodstva i finasija.

Svečanom akademijom u Banskom dvoru simbolično počinje petodnevna manifestacija “Dani Vitaminke” u Gospodskoj ulici, koju kompanija poklanja svome gradu I koja se odvija pod sloganom „Vitaminka – Radost za sve generacije“.

U periodu od 18 do 22. oktobra (od 16 – 20.00 časova) za vrijeme manifestacije “Dani Vitaminke”, u Gospodskoj ulici biće postavljen veliki štand Vitaminke, različiti mobilijari i zanimacije za sve generacije vjernih potrošača. Bogate degustacije slanih i slatkih proizvoda, zabava za najmlađe, takmičenja i nagradne igre,  di-džej i drugi sadržaji učiniće da Banja Luka i njeni građani u tih pet dana žive u znaku Vitaminke. Ono što će posebno obradovati posjetioce u Gospodskoj ulici je 10.075 poklona koji će tokom “Dana Vitaminke” simbolično biti podjeljeni u znak zahvalnosti svima koji su rođeni, rasli i stasali uz ovu kompaniju punih 75 godina.

O kompaniji

Vitaminka, čuveni brend i nekadašnji privredni gigant bivše Jugoslavije, započela je sa radom 1947. godine kao mala radionica, a danas je jedna od najpoznatijih kompanija za preradu voća i povrća u regionu. Finansijska ulaganja u proizvodne kapacitete i zapošljavanje stručnih kadrova, kao i prilagođavanje novim tržišnim trendovima i modernom dizajnu, čine ovu kompaniju i njene proizvode privlačnim za domaće, regionalno i međunarodno tržište. Kompanija u iduću godinu poslovanja ulazi u novom ruhu – sa redizajniranom ambalažom, novim logom i veb-sajtom koje će predstaviti ovom prilikom.

Predstavljanje novog vizuelnog identiteta i nove ambalaže ispraćeno je oduševljenjem zvanica, nakon intervjua sa Sašom Vasićem, idejnim tvorcem kompletnog dizajna i novog identiteta kompanije Vitaminka. Gromoglasan aplauz ispratio je novi korporativnim film Vitaminke „Kao nekad“ koji je ovom prilikom premijerno prikazan.