Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika

04.08.2023


JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizuje „Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika” čija je ukupna vrijednost 5.000.000,00 KM, a koji se finansira iz sredstava Budžeta Republike Srpske.

Program se provodi kroz ukupno pet komponenti:

I komponenta: Povrat poreza i doprinosa za lica zaposlena sa evidencije Zavoda za zapošljavanje u periodu 1. 1. 2022. do 31. 12. 2022. godine.

II komponenta: Dokvalifikacija i prekvalifikacija preko verifikovane institucije.

III komponenta: Obuke na zahtjev poslodavaca organizuju se radi sticanja znanja i vještina potrebnih radi obavljanja poslova na konkretnom radnom mjestu, na zahtjev poslodavca, ukoliko na evidenciji nema lica sa potrebnim znanjima i vještinama. Obuke se organizuju na period od jednog do tri mjeseca.

IV komponenta: Program podsticaja za zapošljavanje mladih u BPO industriji.

V komponenta: Program podrške osposobljavanju mladih ljudi za zapošljavanje u oblasti kreativnih industrija, sa fokusom na programiranje.

Zahtjevi poslodavaca po komponenti I će se rješavati redoslijedom prema datumu podnošenja, a javni poziv biće obustavljen kada se konstatuje utrošak sredstava, a najdalje do 31. 12. 2023. godine.

Rok za podnošenje zahtjeva po komponentama II, III, IV i V je 30 dana od dana raspisivanja javnog poziva a poslednji dan kada se zahtjevi mogu predati je 31.08.2023. godine.

Dokumente i obrasce za Javni poziv možete pogledati i preuzeti na sljedećem linku: 

http://www.zzzrs.net/index.php/projekat/program_podrske_privredi_putem_povrata_uplacenih_poreza_i_doprinosa_za/