Svečano otvorena sajamska manifestacija "Interagro 2023"

20.09.2023


U Bijeljini je danas otvorena najveća sajamska manifestacija iz oblasti agrara u Bosni i Hercegovini, Međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro 2023”.

Na šest i po hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora, do 22. septembra svoje proizvode predstavlja više od 150 privrednika iz Srpske i regiona - od najnovije mehanizacije i opreme, do voća, povrća, prerađevina i sjemenskog materijala.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je ovogodišnji "Interagro 2023“ i tom prilikom istakao da ovaj sajam iz godine u godinu prerasta u jednu od najvećih i najozbiljnijih poljoprivrednih manifestacija regiona, gdje se proizvođačima otvara prilika za saradnju, povezivanje i sklapanje novih poslovnih odnosa.

Osim Minića, na otvaranju sajma, prisutnima su se obratili i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, vršilac dužnosti direktora preduzeća AD "Grad" Ratomir Draganić, predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, kao i Vedrana Ilić, pomoćnika ministra za međunarodnu saradnju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije.

Otvaranju su prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović kao i predsjednik i generani sekretar Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić i Aleksandar Ljuboja.

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijeljina nastupa na zajedničkom štandu na kojem će svoje proizvode predstaviti 8 izlagača.

Trodnevna sajamska manifestacija traje do petka, 22. septembra, na prostoru Agro-tržnog centra "Knez Ivo od Semberije" gdje su učesnici svoje proizvode izložili na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Ovogodišnji broj izlagača je najveći do sada, jer u odnosu na prethodne godine broj izlagača konstantno raste. Ove godine neće biti izložbe stoke zbog pojave afričke kuge svinja.

Partneri Sajma "Interagro" su Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.