Uskoro znatno niže cijene pojedinih proizvoda

15.09.2023


Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić prisustvovao je sastanku u Vladi Republike Srpske nakon kojeg je najavljeno da će građani Republike Srpske uskoro u prodavnicama moći da kupe pojedine proizvode po znatno nižim cijenama.

Sastanku su prisustvovali premijer Srpske Radovan Višković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić kao i predstavnici trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača.

„Imali smo sastanak po ugledu na zemlje okruženja. U Republici Srpskoj određeni broj proizvoda će u narednom periodu imati snižene cijene i time ćemo da pomognemo građanima u vremenu koje je izazovno“, rekao je premijer Višković.

Razgovarano je i  o mogućnosti proširenja kampanje „Društveno odgovorno“, u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima, plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije „Neoplanta“ iz Novog Sada koji su podržali ovu akciju.

Većina proizvođača je rekla da će pojedine proizvode da daju bez marže, što znači da će proizvodi biti značajno povoljniji nego sada, saopšteno je nakon sastanka.

Učesnici sastanka zajednički su iskazali opredjeljenje za učešće u kampanji snižavanja cijena pojedinih proizvoda.