Završen 27. Ekonomski forum u Poljskoj

08.09.2017


U okviru Programa Evropske Komisije „Evropa za građane“ organizovan je odlazak predstavnika Grada Banjaluka na 27. Ekonomski Forum u Krynici Zdroju u Poljskoj, od 5. do 7 septembra 2017. godine. Članovi delegacije iz Banjaluke, između ostalih bili su i predstavnici Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić i Aleksandar Ljuboja, zajedno sa delegacijom Grada Banjaluka.

Na ovogodišnjem Forumu bilo je preko 4000 učesnika, 1600 panelista i oko 300 panela, a otvorio ga je predsjednik Poljske, Andrzej Duda. Pored njega na većini panela učestvovali su i premijerka Poljske Beata Šidlo, većina ministara Vlade  Poljske, kao i bivši predsjednici Rumunije, Litvanije, Hrvatske i Poljske.

Panel rasprave, predavanja i diskusije održavale su se tokom dva dana o budućnosti Europe i sudjelolovanju civilnog i demokratskog društva u Europskoj Uniji. Teme su bile mnogobrojne, od poslovanja i upravljanja, odnosa Evrope i svijeta, preko investicija i razvoja, inovacija, makroekonomije, međunarodne politike, medija i bezbjednosti informacija, do foruma na teme zdravstva, start-up firmi, sive ekonomije i mnogih drugih tema.