Završen Beogradski sajam

20.03.2017


 
Beogradski sajamTradicionalno, uz zdravicu dobrodošlice u Etno dvorištu u Hali 3 Beogradskog sajma svečano je otvoren 11. Sajam etno hrane i pića koji je trajao od 23 do 26 novembra 2016 godine.
 
Manifestacija kao što je ova predstavila je bogatstvo našeg naroda, da pomaže mala i velika poljoprivredna gazdinstva, kako bi se poboljšala proizvodnja u budućnosti.
Ove godine pozvani su predstavnici svih 17 beogradskih opština da izlože etno hranu i piće, jer će na taj način dobiti priliku da predstave kulturnu baštinu koja je karakteristična za taj dio prestonice, istakao je resorni ministar Milinko Veličković.
Ovaj sajam otvara mogućnost malim proizvodnim preduzećima da pronađu svoje mjesto ali i da dobiju priliku da se pojave na inostranom tržištu.
Na sajmu se predstavilo oko 400 učesnika sa više od 2.000 prehrambenih proizvoda karakterističnih za uža geografska područja, mahom ručne izrade i od organski gajenih sirovina.
Zapažen nastup na sajmu, i ovoga puta, imala je i PKRS-Područna privredna komora Banja Luka koja je dio svoga štanda ustupila promociji preduzeća Gazdinstvo Vlačić i Hercegovačka radionica iz Trebinja, Ljbilje Ljubinje, HI Destilacija Teslić, Mandiko Mrkonjić Grad, Neven Rudo, Mljekara Pađeni Bileća i Agrojapra Novi Grad.
Specijalno priznanje u robnoj grupi proizvodi od mlijeka podgrupa bijeli sirevi dodili su Mljekara Pađeni iz Bileće za proizvod sir iz mješine dok su diplomu u robnoj grupi biljna ulja za proizvod ulje od nevena dobili Neven iz Rudog.