Završen Sajam građevinarstva i elektromašinske industrije "GRAMES-DEMI 2017"

05.04.2017


U Banjaluci je od 15. do 18. marta 2017. godine održan 21. Sajam građevinarstva i elektromašinske industrije "GRAMES-DEMI 2017" i prvi Sajam dekora i dizajna, na kojima se predstavilo više od 100 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, zemalja iz regije, Austrije, Italije, Rusije, Njemačke i Kine.

Sa Sajmom građevinarstva i elektromašinske industrije zvanično počinje i građevinska sezona u Republici Srpskoj što govori o značaju ove privredne manifestacije, a ujedno Sajam je i dobra prilika za direktne kontakte predstavnika kompanija različitih djelatnosti.

Područna privredna komora Banja Luka je i ovoga puta kao i svih prethodnih godina prisutna na ovom Sajmu, a na svome štandu, promovisala je privredna društva sa ove regije, putem promotivnog materijala, kataloga, letaka, CV …. Na našem štandu, već drugu godinu, učestvuju i predstavnici JU Institu za rubanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, kao i preduzeće „Leo gres“ d.o.o iz Banja Luke.

Trgovinsko odjeljenje austrijske ambasade – Advantage Austria, zvanični zastupnik austrijske privrede u BiH i dio spoljnotrgovinske organizacije Privredne komore Austrije, održalo je prezentaciju na temu „Građevinarstvo i infrastruktura“, kao i business-to-business (B2B) sastanke gdje su investitori imali priliku da direktno sa izvođačima razgovaraju o poslovima u predstojećoj sezoni, a značajan doprinos ovim razgovorima imala je i naša Komora, tako što je animirala svoje članice koje su se u velikom broju odazvale našem pozivu.