Zvanična posjeta Poljskoj

27.09.2017


Na poziv Podlaskog Vojvodstva i Privredne komore Bjalistoka, delegacija Vlade Republike Srpske i delegacija Područne privredne komore Banja Luka borave u službenoj posjeti Poljskoj, gdje će se susresti sa privrednicima i predstavnicima institucija Podlaskog vojvodstva, te učestvovati u radu 4. Istočnog privrednog kongresa koji će se održati u gradu Bjalistoku.

Delegaciju Vlade Republike srpske čine ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof.dr Stevo Mirjanić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, te savjetnica predsjednice Vlade RS Koviljka Špirić. Ispred Područne privredne komore Banjaluka, u Poljskoj su predsjednik komore Goran Račić i sekretar Aleksandar Ljuboja, a dio delegacije je i direktor „Kosmosa“ Dušan Vještica.

Članovi delegacije su se, prvog dana posjete susreli sa predsjednikom Poljsko-balkanske trgovinske komore u Varšavi Andrejem Zarajčekom i maršalom Podlaskog vojvodstva Jeržijem Leščinskim. Drugog dana posjete predviđeno je prisustvo na otvaranju Istočnog privrednog kongresa, a potom će biti održani bilateralni sastanci sa vlastima Podlaskog vojvodstva.

U Privrednoj komori Bjalistoka će se nastaviti razgovori sa predstavnicima Mlekovite i Pronara oko njihovih planova u vezi sa donošenjem odluke o investiranju u Republici Srpskoj. Sastancima prisustvuje i Nj.E. Ambasador BiH u Poljskoj Duško Kovačević i honorarni konzul Stanislav Lunievski.