Посјета делегације РС руском граду Оренбург

11.07.2019


Предсједник Коморе Бањалука, Горан Рачић борави у Русији, у граду Оренбургу на VIII међународном омладинском индустријском  форуму „Инжењери будућности“.

Поред предсједника Рачића на Форуму су и господин Жељко Ђурић, Шеф кабинета предсједника Владе РС Радована Вишковића као и госпођа Алла Блинова, савјетник шефа представништва РС у Русији.

Бројни састанци одржани су за вријеме и након Форума, у Министарству културе и спољних односа Оренбуршке области као и у Привредној Комори Оренбуршке области са предсједником Коморе господином Олегом Николаевичем. У Централном аерохидродинамичком институту предсједник Рачић је одржао презентацију– Република Српска као пословни партнер.

Значајан сусрет одржао се са власником и директором Drill industries, господином Александром Медведевим. Компанија Drill industries бави се израдом опреме и алата за геолошка истраживања, опремом за бушења и заинтересовани су за посјету Бањој Луци. У наредном периоду заинтересовани су за сусрет са свим заинтересованим странама везано за геолошка истраживања, укључујући како институције, министарства и геолошки институт тако и компаније које се баве том дјелатношћу.