Посјета предсједника ППК БЛ компанији "ПОЛМОТ" из Варшаве

18.04.2017


Дана 30.03.2017. предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука посјетио је компанију ”ПОЛМОТ” у Варшави. Том приликом се сусрео са предсједником холдинга Андрејом Зарајчеком, потпредсједником Војчеком Крамаром и директором компаније ”УРСУС” Зораном Радосављевићем, која послује у саставу холдинга. Тема разговора је била реализација досадашњих активности између компанија из Републике Српске које су у протеклом периоду преговарале са представницима холдинга ПОЛМОТ, везано за производњу дијелова за тракторе, електричне аутобусе и електричне аутомобиле које холдинг ПОЛМОТ производи у Пољској.

Заједнички је констатовано да простора за сарадњу има много. Некe од наших компанија су у завршној фази преговора и ускоро би услиједило потписивање Уговора.

Разговарано је и о могућности да у скорије вријеме Пољско Балканска привредна комора, на чијем челу се налази г. Зарајчек као предсједник и г. Крамар као потпредсједник, и Подручна привредна комора Бања Лука потпишу Споразум о сарадњи који би требао да допринесе бољој сарадњи између пољских и наших компанија.