Одржана 20. манифестација “Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2023. годину”

01.04.2024


У Културном центру Бански двор, у Бањој Луци одржана је 20. манифестација “Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2023. годину“.

За најуспјешније велико привредно друштво у протеклој години програшено је предузеће Млијекопродукт д.о.о. Козарска Дубица, док су на другом и трећем мјесту предузећа Pass д.о.о. Бијељина и Перутнина Птуј д.о.о. Србац.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић поручио је да циљ Српске мора да буде стварање развијеног и стабилног привредног система, те да све политике и стратегије треба подредити остварењу тог циља.

Он је истакао да је јака привреда најбољи одговор на поремећаје глобалног тржишта.

– Да бисмо подигли конкурентност привреде на домаћем, али и на ино тржишту, морамо радити на увођењу нових, савремених технологија, дигитализацији привреде, развоју људских ресурса, корпоративном управљању, те додатно растеретити привреду кроз укидање или смањење низа оптерећења и административних процедура и формалности – рекао је Ћорић.

Најуспјешније средње привредно друштво је Младегс Пак д.о.о. Прњавор. На другом мјесту је МИП д.о.о. Приједор, а на трећем Eko Box д.о.о. Сребреница

Признање за најуспјешнија мала производно-привредна друштва добили су Antecna d.o.o. Бања Лука, Wischt д.о.о. Добој, Пољопром д.о.о. Источна Илиџа, G&S Traders д.о.о. Бијељина и Kodiak Hem д.о.о. из Требиња.

Mahle Electric Drives Bosnia д.о.о. Лакташи и Iskra Tela L д.о.о. Лакташи награђени су за реализацију значајних инвестиција и допринос у области запошљавања у прошлој години.

Компанијама М:тел а.д. Бања Лука и Елас д.о.о. Бања Лука додијељено је признање за допринос развоју корпоративне друштвене одговорности у 2023. години.

Компаније Алумина д.о.о. Зворник, ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари д.о.о. Станари и Спортек д.о.о. Котор Варош награђене су као највећи извозници производа високог степена финализације у 2023. години.

Признања за жене које руководе успјешним привредним друштвима добиле су Јована Тулумовић, МИ Тулумовић д.о.о. Лакташи, Љиљана Вукелић, Приједорчанка а.д. Приједор и Јелена Милинчић, Графомарк д.о.о. Лакташи.

У категорији за препознатљив квалитет и развој домаћих производа, додијељене су награде привредним друштвима за производе, односно линије производа, који су се истакли својим квалитетом.

Награђени су Steco centar д.о.о. Бијељина за линију производа монтажне куће, Оптима група д.о.о. Бања Лука за линију призвода премиум уља, Colorit д.о.о. Бања Лука за топлотно-фасадне системе, Агродестил д.о.о. Лакташи за линију воћних ракија и ПЗ Клековача за линију производа од интегралних житарица.

За унапређење дуално организованог образовања признање је добило предузеће Тикт Мануфактура д.о.о. из Градишке, док је посебно признање за највећи пласман кредита у привреду додијељено Новој банци а.д. из Бање Луке.

Признање је додијељено и општини Србац, за највишу оцјену испуњености критеријума у оквиру БФЦ програма, док су признања за дигитализацију производних процеса додијељена компанији Kolektor CCL д.о.о. Лакташи и Фарми Арсенић.

Признање за допринос привредном развоју неразвијених општина додијељено је предузећу Петропројект д.о.о. Братунац, док је посебно признање из области туризма припало Апарт хотелу Златни јавор, Јахорина и Outdoor resort-у, Пецка.

Фотографије можете погледати на званичној Facebook страници Привредне коморе Републике Српскеhttps://www.facebook.com/privrednakomorars.