ECOINN ДУНАВ – ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА ECOINN ЗЕЛЕНУ ЉЕТНУ ШКОЛУ 2017 У ЊЕМАЧКОЈ!

13.06.2017


Млади стартапи и предузетници који имају фокус на одрживим пословним моделима имају могућност да се пријаве за Зелену љетну школу на језеру Констанц у Њемачкој. Посебно су добродошли предузетници који су већ успјели да заврше први корак у проналажењу рјешења за идентификован проблем и који су мотивисани да унаприједе одржив производ како би се што боље позиционирали на тржишту.

Током петодневне радионице у септембру 2017. учесници ће моћи интензивно радити на валидацији својих пословних модела. Надаље, имаће прилику да добију професионалну повратну информацију од пословних људи, тренера и експерата из поља зелених и еко иновација. Предузетници ће се у тимовима фокусирати на теме као што су модели поврата, финансија, маркетинга и продаје као и интелектуалног власништва. На крају школе, сваки учесник ће имати јасно разумијевање о томе како се успјешно ствара поврат средстава, који канали промоције су најважнији за одређене циљне групе и како могу заштити своја права на интелектуално власништво.

Тимови ће посљедњег дана интензивне радионице представити своје идеје тиму за оцијењивање који ће бити састављен од експерата из тог поља. Најбољи тимови који буду изабрани ће имати јединствену прилику да буду позвани на Зелени иновативни и инвестициони форум у Штутгарту, гдје могу упознати потенцијалне инвеститоре са својим идејама!

Овогодишња Зелена љетна школа ће бити одржана од 11. до 15. септембра 2017. у просторијама кампуса Универзитета примијењених наука Констанц. Догађај је дио проведбених активности пројекта EcoInn који се проводи у оквиру Дунавског транснационалног програма и који је суфинансиран средствима ЕУ (ЕРДФ и ИПА допринос). Учешће у школи је бесплатно! Апликације стартап тимова и индивидуалних предузетника из свих крајева Европе су добродошле и могу бити предане до 30. јуна 2017. и то овдје.

ПРЕГЛЕД ПРОГРАМА

  • Еко иновцаија и принципи еко дизајна
  • Лего озбиљна игра
  • Дигитална маркетиншка стратегија и хаковање раста
  • Интелектуално власништво
  • Стратегије за прикупљање средстава и продајна радионица
  • Валидација зеленог пословног модела

За све инфомације контактирајте Симону Педе из bwcon: pede@bwcon.de или Игора Панџића из Подручне привредне коморе Бања Лука: igorp@bl.komorars.ba

Датум: 11. – 17. септембар 2017.

Трајање: пет дана

Вријеме: 09:00 – 21:00

Мјесто: Универзитет за примјењене науке у Констанцу (HTWG)

Цијена: бесплатно