Званична посјета Пољској

27.09.2017


На позив Подласког Војводства и Привредне коморе Бјалистока, делегација Владе Републике Српске и делегација Подручне привредне коморе Бања Лука бораве у службеној посјети Пољској, гдје ће се сусрести са привредницима и представницима институција Подласког војводства, те учествовати у раду 4. Источног привредног конгреса који ће се одржати у граду Бјалистоку.

Делегацију Владе Републике српске чине министар пољопривреде, шумарства и водопривреде проф.др Стево Мирјанић и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, те савјетница предсједнице Владе РС Ковиљка Шпирић. Испред Подручне привредне коморе Бањалука, у Пољској су предсједник коморе Горан Рачић и секретар Александар Љубоја, а дио делегације је и директор „Космоса“ Душан Вјештица.

Чланови делегације су се, првог дана посјете сусрели са предсједником Пољско-балканске трговинске коморе у Варшави Андржејем Зарајчеком и маршалом Подласког војводства Јержијем Лешчинским. Другог дана посјете предвиђено је присуство на отварању Источног привредног конгреса, а потом ће бити одржани билатерални састанци са властима Подласког војводства.

У Привредној комори Бјалистока ће се наставити разговори са представницима Млековите и Пронара око њихових планова у вези са доношењем одлуке о инвестирању у Републици Српској. Састанцима присуствује и Њ.Е. Амбасадор БиХ у Пољској Душко Ковачевић и хонорарни конзул Станислав Луниевски.