Манифестација "Дани Србије и Српске у Бечу"

01.10.2019


У  организацији  Представништва  Републике  Српске  у  Аустрији, Амбасаде Републике Србије у Аустрији и Заједнице српских клубова у Бечу, у петак, 04. октобра 2019. године, у Бечу ће бити отворени „Дани Србије и Српске у Аустрији“.

Отварање „Дана Србије и Српске у Аустрији“ одржаће се у просторијама салона Курсалон Хубнер (Kursalon Huebner, Johannesgasse 33, 1010 Wien), са почетком у 19.00 часова.

Програму отварања присуствоваће угледне званице из јавног и културног живота Републике Србије и Републике Српске, те представници Подручне привредне коморе Баља Лука, као и представници српске дијаспоре у Аустрији, као и гости из јавног живота Републике Аустрије.

„Дани Србије и Српске у Аустрији“ која ће трајати до 30. октобра 2019. године, а програм је већим дијелом усмјерен на представљање културе и умјетности Републике Србије и Републике Српске публици у Аустрији. Током октобра у Бечу ће бити уприличено гостовање позоришта из Београда и Бање Луке, отварање неколико изложби и одржавање концерата (Детаљне информације о програму „Дана Србије и Српске у Аустрији“ се налазе у прилогу).

У оквиру програма манифестације предвиђене су и презентације привредних и туристичких потенцијала Републике Србије и Републике Српске.

„Дани Србије и Српске у Аустрији“ се одржавају под покровитељством предсједнице Републике Српске, госпође Жељке Цвијановић, Владе Републике Српске и Министарства спољних послова Републике Србије.