Бесповратна средства за пољопривреду

05.02.2019


Прилику да пријаве приједлоге пројеката и обезбједе 60% финансирања за њихово провођење до 27. марта могу искористити пољопривредна газдинства, задруге и предузећа.

Ријеч је о средствима пројекта EU4Business за подршку пољопривредним газдинствима која се баве примарном пољопривредном производњом. Биће подржани најбоље оцијењени пројекти који се тичу модернизације производње и јачања конкурентности кроз увођење нових технологија и иновација у процес примарне производње, повећања продуктивности пољопривредних газдинстава, повећања квалитета производа, хигијене и безбједности хране, увођења добрих пракси у управљању природним ресурсима и заштита околиша те отварања нових тржишних могућности.

На јавном позиву за додјелу бесповратних средстава у оквиру мјере подршке пољопривредним газдинствима могу учествовати физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се баве примарном производњом у под-секторима узгој воћа, узгој поврћа, узгој винове лозе, производња меса, производња млијека, узгој житарица и уљарица. Бесповратна средства по једној пријави могу износити од 97.000 КМ до 195.000 КМ. За сваки пројекат подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 40% укупног износа предложене инвестиције.

Детаљне информације о јавном позиву можете наћи на страницама www.ba.undp.org  и  www.eu4business.ba

Више информација