Четврти састанак Тима за спровођење пројекта КООПЛокал

27.07.2018


У Општини Србац одржан је четврти састанак Тима за спровођење пројекта КООПЛокал, а на дневном реду нашле су се актуелне теме и задаци који слиједе у наредном периоду.

Представљене су активности на организацији и одржавању семинару за запослене у јединицама локалне управе који ће бити одржан 2. и 3. августа у просторијама Коморе. Полазници су запослени у јединицама локалне заједнице чија претежна дјелатност је рад са станкама односно привредницима. Предавач је еминентни стручњак, господин Иван Марковић из компаније иЦонсулт д.о.о Београд

Следећи семинар који је на програму крајем августа или почетком септембра, намијењен је доносиоцима одлука у локалним управама и организација истог је у току.

Учесницима је представљен и оквирни програм студијске посјете која је планирана за половину октобра у Франкфурт на Одри и активности које слиједе како би посјета била квалитетно припремљена и садржајна.

У току је јавни позив за избор штампарије која ће припремити дизајн и штампати публикацију/каталог за све три локалне заједнице.

На састанку је договорено да се што прије обиђу привредна друштва у циљу анкетирања и прикупљање података за потребе публикације, а на локалним управама је да именују особу која ће обавити планиране активности заједно са представником односно стручним сарадником из Коморе.

Што се тиче израде апликација за мобилни телефон, завршена је припрема за општине Србац и Прњавор, док за општину Лакташи, због израде њихове нове wеб странице, завршетак се очекује за пар дана. Након тога би услиједила промоција апликације, а методе и начин промоције представљени су учесницима састанка.

Наредни, пети састанак Тима биће одржан у Комори, крајем септембра.

Пројекат “КООПЛокал - Јачање сарадње Привредне КОморе и ОПштина на пружању подршке економском развоју на ЛОКАЛном нивоу” финансира Европска унија у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – ЕУ ProLocal. Укупна вриједност пројекта је 108.408,03 КМ од којих је Европска унија обезбиједила 86.726,43 КМ као дио подршке позитивном тренду опоравка од поплава из 2014. године кроз даље побољшање конкурентности малих и средњих предузећа. Пројекат траје од 1.12.2017. до 30.11.2018. Више о пројекту можете прочитати на www.bl.komorars.ba