ДАНИ СИГУРНОГ ИНТЕРНЕТА И КОРПОРАТИВНА БЕЗБЈЕДНОСТ

25.01.2023


Регистрација присуства - https://rb.gy/jnapy7

Сваке године, други дан, друге седмице, у другом мјесецу се обиљежава као Међународни дан сигурног интернета. Тај дан ћемо указати на опасности које вребају у домену корпоративног пословања преко интернета, и то у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

У уторак, 07.02.2023. у 12 часова у просторијама Подручне привредне коморе Бања Лука, Бранка Ћопића 6, организујемо радионицу на тему: „Дани сигурног интернета и корпоративна безбједност“. Радионица има за циљ информисање и подизање свијести представника малих и средњих предузећа у Републици Српској о облицима криминалитета у области дигиталног пословања, те могућностима заједничког дјеловања у циљу превенције и смањења штете у случајевима високо-технолошког криминалитета.

Разлог зашто се ове године акценат ставља управо на заштиту привредних друштава у Републици Српској је податак да се у структури оштећених лица кривичним дјелима високотехнолошког криминалитета у континуитету, међу најугроженијим, налазе мала и средња предузећа која послују са иностранством. Такође, уочено је да такви привредни субјекти нису довољно информисани, да имају потребу за бољом заштитом, а да су истовремено штете проузроковане кривичним дјелима високотехнолошког криминалитета вишемилионске, те да осим финансијске штете подразумијевају и губитак информација и других вриједности.

Предавачи ће бити представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Центра за дигиталну трансформацију Привредне коморе Републике Српске, који ће кроз презентације и интеракцију са учесницима представити савремене трендове угрожавања и ризика у дигиталном пословању, те дати конкретне савјете и препоруке у циљу заштите и правовремене реакције у циљу смањења штете.

Учешће на радионици је бесплатно.

Регистрација присуства - https://rb.gy/jnapy7