Горан Рачић на тему Јачања сарадње институција РС са организацијама цивилног друштва и заједницама из дијаспоре

02.11.2021


​Република Српска је спремна да понуди добре услове и инвеститорима из дијаспоре, односно људима из Српске који су остварени као привредници у иностранству, рекао је данас на Јахорини министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Прије одржавања округлог стола о теми "Јачање сарадње институција Републике Српске са организацијама цивилног друштва и заједницама из дијаспоре", Клокић је рекао новинарима да је ресорно министарство усвојило стратешки оквир за сарадњу са дијаспором.

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука, Горан Рачић присуствује поменутом скупу који се одржава на Јахорини, данас и сутра, а на програму су и два Панела.

Панел под називом „Искуства и приједлози привредника за јачање економских активности са дијаспором“ одржан је у другом дијелу дана, а један од панелиста је Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука.

Комплетан догађај се организује у оквиру пројекта „ЕУ за цивилно друштво“ који финансира Делегација ЕУ у БиХ.

На овом дводневном скупу, учествује 35 представника цивилног друштва из Српске и дијаспоре, привредног сектора и институција Републике Српске.

Пројекат "ЕУ за цивилно друштво" омогућио је техничку подршку дијалогу институција Републике Српске и организација цивилног друштва из дијаспоре да на бази дискусија ојачају сарадњу и креирају садржај будућих јавних политика како би се убрзао економски и друштвени развој БиХ користећи капацитете дијаспоре.