Караван вина Шумадије

28.11.2023


Удружење произвођача вина са заштићеним географским пореклом Шумадија приводи крају реализацију пројекта “Joint action of the Association of Winemakers to expand the market and visibility of tourist offer of Topola Municipality”. Овај пројекат, финансијски подржан од стране “ЕУ за културно наслеђе и туризам“, финансираног од Европске уније и Немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој, а спроводи га Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, један је у низу пројеката чији међуопштински и међусекторски карактер и партнерски односи даје допринос развоју територијалног идентитета Шумадије и отварању нових перспектива будућим нараштајима у нашем региону.

Караван Шумадијских вина обишао је током трајања пројекта и представио вина у неколико градова из окружења Тиват, Ниш, Београд и Нови Сад. Последња станица у овој години је Бања Лука. Удружење произвођача вина са ознаком географског порекла Шумадија Вас позива да посјетите ФЕСТИВАЛ ШУМАДИЈСКИХ ВИНА У БАЊОЈ ЛУЦИ који ће се одржати 30. новембра 2023. године у просторијама Подручне привредне коморе Бањалука, улица Бранка Ћопића 6.

Истога дана, одржаће се и дискусије на теме „Развој територијалног идентитета Шумадије кроз подршку секторима производње вина и ракије“ и „Удружење произвођача вина са ознаком географског порекла Шумадија – развој и перспективе".