“Козарска Дубица 2018“

03.10.2018


У Козарској Дубици одржан је VIII Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма “Козарска Дубица 2018“. Регионални сајам привреде је утемељен у Општини Челинац а у циљу унапређења организације ове значајне манифестације одлука организатора је да се сваке године сајам одржава у другој општини у сарадњи са Подручном привредном комором Бањалука.

Ова традиционална манифестација одржана је у организацији „RS Consulting & Trade“ доо Бањалука док су суорганизатори општина Козарска Дубица и Подручна привредна комора Бањалука. Подршку одржавању Сајма је пружио и предсједник Републике Српске Милорад Додик који је уједно и Генерални покровитељ манифестације.

Сајам је одржан у затвореном и отвореном простору Спортске дворане уз учешће 100 излагача из разних области: пољопривреде, туризма, прехрамбене, хемијске индустрије и других из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Сајам је отворио Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић. Министар је истакао да је значајно што се ту управо сусрећу сви излагачи из различитих области у циљу успостављања што боље пословне сарадње.

Подручна привредна комора Бањалука се активно укључила у организацију сајма и на њеном штанду су се представили: „Мира“ ад Приједор, „Аустронет“ доо Приједор, „Боснамонтажа“ ад Приједор, „Приједорчанка“ ад Приједор, “Dubicoton“ доо Козарска Дубица „Гаврановић“ доо, Приједор, „Јавор“ доо Приједор, Удружење воћара Приједор, Удружење пчелара Приједор, Пекара“Рубин“ Приједор и Туристичка организација Приједор.

За успјешан наступ на сајму сви учесници и Подручна привредна комора Бањалука су од организатора добили захвалнице.