ЛИН (LEAN) концепт у функцији унапређења пословања

03.12.2018


Подручна привредна комора Бања Лука у сарадњи са ГИЗ-ом из Бање Луке организује семинар „ЛИН (ЛЕАН) концепт у функцији унапређења пословања“.

Семинар ће се одржати 11.12.2018. године (уторак) у времену од 10.00 до 15.00 часова, у просторијама Подручне привредне коморе Бања Лука (Ђуре Даничића 1/II).

Циљ семинара је приказати концепт пословања који ће кроз оптимизацију процеса и смањење трошкова обезбиједити квалитетан производ или услугу као основу конкурентности предузећа на тржишту. Увођењем лин концепта успоставља се континуирани процес системског идентификовања и отклањања непотребних активности у пословању предузећу, тј. елиминисање свега што не представља вриједност из перспективе купца.

Семинар је намијењен директорима, менаџерима, руководиоцима који управљају кључним процесима  при стварању вриједности излазних производа/услуга, свима који у предузећу раде на унапређењу пословања и производних процеса заснованих на оптималном коришћењу ресурса предузећа али и свим запосленима  са циљем минимизирања расипања који се јављају у процесу привређивања.

Програм семинара:

  • Управљање производњом – од концепта до пословне изврсности,
  • Шта је лин (леан)?
  • Примјена лин концепта у МСП-а,
  • Лин принципи,
  • Расипања (7+1 – врста губитака),
  • Алати и технике лин концепта: (Метода 5С; Континуирано побољшање (реализација Кајзен догађаја); Мапирање тока вриједности (ВСМ); Канбан – табле и картице; Гемба шетња и др.),
  • Студија случаја – симулација процеса производње.

Предавач: Проф. др Зорана Танасић, доктор техничких наука из области индустријског инжењерства, шеф катедре за индустријско инжењерство и менаџмент на Машинском факултету Универзитета  у Бањој Луци. Од 1995. године активно учествује у пружању стручне консултантске помоћи у имплементацији система менаџмента. Аутор је већег броја научних и стручних радова у области индустријског инжењерства. Полазницима семинара обезбијеђен је материјал у електронској форми, као и сертификат о одслушаном семинару.

ПРИЈАВА ЗА СЕМИНАР - Испуњену пријаву требате послати до 10.12.2018. године.