Одржан 12. Међународни и регионални сајам привреде у Суботици „СуСајам 2018“

06.06.2018


У суботичкој Хали спортова дана 31. маја 2018. године традиционално је уприличено свечано отварање 12. Међународног и регионалног сајма привреде у Суботици „СуСајам 2018“, који је трајао до 02. јуна 2018. године.

На сајму се представило 182 излагача из Србије, Словеније, Мађарске, Хрватске, Црне Горе, Републике Српске и Италије. Овогодишњи партнер манифестације је словеначки град Блед, а централна тема била је туризам.

Суботичку смотру привреде свечано је отворио градоначелник Богдан Лабан, подсјећајући на историјат сајма и истичући настојања локалних власти да град Суботица поново постане индустријски, трговински и туристички центар Србије.

Госте је поздравио и Слободан Војиновић, директор Регионалне привредне коморе СБО, пожелевши им пуно успешних договора и склопљених послова.

- Отворили смо врата привреди Србије и региона да покажемо шта смо урадили од прошле године до данас – поручио је Војиновић. - У прошлој години прешли смо цифру од две хиљаде долара промета са иностранством, настављамо сарадњу са сваком земљом Европске уније и Руском федерацијом и трудимо се да направимо суфицит.

,,СуСајам 2018“ отвара могућности за привреднике да представе своје производе и услуге потрошачима и другим привредницима, са којима ће моћи и да размјене искуства и примјере добре праксе, те успоставе успјешну пословну сарадњу и остваре контакте. У оквиру Сајма организована су и стручна предавања, панели и округли столови. 

Свој штанд су имале и ПКРС-Подручна привредна комора Бања Лука гдје су промовисани привредници из цијеле Републике Српске са својим производним програмом и пропагандним материјалом у сврху излагања на овој сајамској манифестацији.