Одржан семинар на тему „Револуција у сектору за људске ресурсе“

22.03.2024


Едукативно-савјетодавна презентација са панел дискусијом на тему „Револуција у ХР сектору“ изазвала је велико интересовање! Едукација на наведену тему, одржала се данас у Подручној привредној комори Бања Лука, у партнерству са „Еlite Academy Balkans“ из Београда.

Сваким даном су све већи проблеми у сектору људских ресурса. Све је мање људи, мање радне снаге на тржишту, мање су спремни да раде, теже их је мотивисати, лако напуштају посао, захтјеви су им све већи, а најтеже их је задржати. Све је то довело до тзв. револуције у сектору људских ресурса или ХР сектору. У прошлости је такође било проблема са запошљавањем, тешко се долазило до посла. Сигуран посао је значио „срећу.“ Данас више није тако, а у наредном периоду ће бити још теже. Нове генерације, нови начини комуникације, све захтјевнији и послодавци и тражиоци посла итд. Све се пребрзо дешава и доводи до честих промјена. Лоша је вијест да ће бити све више проблема у овом сектору али добра је вијест да је све у „нашим рукама“ дакле све зависи од нас.

Рјешење за наведене проблеме данас ће нам понудити предавачи који имају европске рецепте за рад са људима, спремни су за нове изазове, користе најнапредније технологије за тестирање компанија и људи како би исправили уочене проблеме и недостатке у функционисању компаније.

Семинар  је намијењен власницима и директорима предузећа,  водитељима људских ресурса и запосленима у ХР сектору. Ово је добра прилика да учесници обуке упознају дио италијанске Елитне академије за Балкан и размијене искуства са стручњацима који иза себе имају дугогодишњи рад у овој области.

Први предавач, који је говорио о потенцијалима интелектуалог капитала је Јасмин Хасанчевић, директор "ICC Тузла" и партнер Elite Academy BiH са 22 године искуства у области корпоративног управљања, а кроз други дио семинара, на тему трендова и тенденција у ХР сектору, водио нас је Миша Павичевић, CEO Elite Academy Balkans Београд са више од 20 година искуства у вођењу страних компанија на Балкану у сектору инвестиција, менаџмента и подршке страним инвестицијама у преко 100 страних компанија!