Одржана још једна успјешна Конференција предузетништва жена у Републици Српској

26.09.2022


Уз подршку пројекта „Напредна имплементација Акта о малом бизнису у BiH2EU#SBAuBiH2EU који финансира Шведска, одржана је „Пета конференција предузетништва жена у Републици Српској“.

Конференцију је 23.09.2022. године организовала Привредна комора Републике Српске у оквиру пројекта „Подршка предузетништву жена Републике Српске – ППЖ РС“ у Дестилерији Монограм, Модрича.

Поред бројних предузетница из БиХ, конференцији су присуствовали представници дипломатског кора, међународних организација, те представници привреде из региона. Основни циљ Конференције био је промовисати предузетништво жена, охрабрити постојеће и будуће предузетнице за нове предузетничке подухвате, унаприједити предузетничке вјештине, те кроз размјену искустава повезати предузетнице из земље и региона.

Уочи одржавања Конференције, одржана је сједница Савјета за предузетништво жена ПКРС, а потом и дружење у ресторану Дестилерије Монограм.

У уводном дијелу Конференције обратили су се министар привреде и предузетништва РС, Вјекослав Петричевић, начелник општине Модрича, Јовица Радуловић, генерани секретар ПКРС,  Драгана Кокот и Здравко Миочић, директор ЕДА – Агенција за развој предузећа, Бања Лука.

Након уводних обраћања, одржано је предавање на тему „Развој иновација  и учешће у програму HORIZON“, Сузане Готовац-Атлагић, професорице на Природно-математичком факултету, Универзитета у Бањој Луци, а затим и примјер добре праксе из привреде, од стране Драгане Драгојловић из привредног друштва „Алумина д.о.о.“ Зворник.

Након предавања, Мартина Ротим, представила је ЕБРД линије за подршку предузетништву жена, а потом је услиједила радионица на тему „Како унаприједити личне и професионалне компетенције у бизнису“, коју је одржао Гојко Родић, из привредног друштва „Alphabet Group д.о.о.“ Бања Лука.

У оквиру Конференције и програма Европске мреже предузетништва организовани су и билатерални разговори регистрованих учесника.

Конференцији је присуствало око 140 учесника.