Одржане обуке за електронско подношење пореских пријава

06.03.2019


Привредна комора Републике Српске, Подручна привредна комора Бања Лука и Пореска управа Републике Српске организовали су обуке пореских обвезника за електронско подношење пореских пријава за посебну републичку таксу, комуналну таксу и боравишну таксу.

Циљ је био да се пореским обвезницима помогне да што лакше и једноставније поднесу поменуте пореске пријаве електронским путем. Обуке су трајале по два часа, а састојале су се од уводног дијела и саме презентације ове нове могућности за пореске обвезнике, али и од практичног примјера подношења пореске пријаве електронским путем, гдје су сви присутни могли да добију потребне информације и отклоне евентуалне нејасноће.

Догађај је привукао велики број пореских обвезника из бањалучке регије који су се интересовали за ову новину у раду Пореске управе Републике Српске у наредном периоду. Из тог разлога, велики број њих је активно учествовао у овој едукацији, и тражио одређена појашњења, те су им представници Пореске управе РС сво вријеме били на располагању.

У Комори у Бањалуци обуци је присуствовало стотину представника привредних друштава, док је у Приједору, у канцеларији Коморе на обуку дошло четрдесет привредника.

Обуке ће бити настављене и наредних дана у Бијељини, Требињу, и Добоју, а извјесно је да ће се обука у Бањој Луци одржати у још једном термину.