Отворен 22. међународни сајам привреде у Мостару

09.04.2019


Предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука, Горан Рачић присуствовао је свечаном отварању 22. међународног сајма привреде у Мостару. Сајам је отвореним прогласио предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Након свечаног отварања, делегација на челу са предсједавајућим Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком и предсједником Србије, Александром Вучићем, посјетила је штанд Привредне коморе Републике Српске.

Привредна комора Републике Српске, и ове године, уз подршку Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, организује наступ привредних друштава из Српске на поменутом сајму, који ће од 9. до 13. априла бити одржан у Мостару.

На заједничком штанду, површине 100 метара квадратних, експонатима се представља осам привредних друштава, док се више од 80 компанија, из свих сектора привреде, представља каталошки.

У оквиру ове манифестације, Комора ће промовисати и међународне пројекте подршке, Европску мрежу предузетништва, пројекат сертификације општина и градова са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи БФЦ СЕЕ, као и пројекат SHIPmEnTT  – Јачање процеса интелектуалне својине и технолошког трансфера у секторима зелене мобилности.

 

Земља партнер овогодишње сајамске манифестације је Кина, а у оквиру сајма предвиђено је одржавање низа конференција, презентација и пословних сусрета привредника, на којима ће учествовати и привредници из Српске.