Отворен "Agro Belgrade 2023"

26.01.2023


Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић са министрицом пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, Јеленом Танасковић отворио је ИВ регионални сајам воћарства, повртарства и виноградарства "Agro Belgrade 2023".

Сајам је отворен данас на београдском сајму и трајаће до суботе, 28.јануара.

Република Српска је узела учешће на овом веома значајном сајму у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске , Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Привредне коморе Републике Српске.

"Ово је мјесто гдје излагачи из Републике Српске могу `раме уз раме` да са свим пољопривредним произвођачима из региона покушају дати допринос и показати да су спремни за једну велику утакмицу која предстоји, а то је производња хране и енергије", рекао је министар Минић на отварању.

Министар Минић је истакао да је Република Српска у сектору пољопривреде у посљедње четири године издвојила огромна средства и да су урадили све да би српски сељак опстао и преживио у кризна времена.

На заједничком штанду, површине 102m², представило се укупно 9 привредних друштава, Крајишка и Херцеговачка кућа те три пољопривредна кластера из Републике Српске. Укупно на штанду је присутно 35 производјача. Свечаном отварању сајма, поред министра Минића, присуствовали су и министар привреде и предузетништва Војин Митровић те предсједници Привредне коморе Републике Српске и Подручне привредне коморе Бањалука, Перо Ћорић и Горан Рачић.

Током наредна три дана, на Београдском сајму, представиће се више од 500 излагача из региона и свијета, међу којима су и излагачи из Републике Српске.