Отворен сајам технике у Београду: Комора представља домаће компаније

24.05.2022


Данас је у Београду свечано отворен 64. Међународни сајам технике и техничких достигнућа, на којем Привредна комора Републике Српске, у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ, представља домаће привреднике из овог сектора.

На заједничком штанду, површине 110 метара квадратних, директно се представљају четири компаније, Вендом Лакташи, Орао Бијељина, Satwork Бања Лука и ДМ Монтажа Брод.

Сајам је отворила министар трговине, туризма и телекомуникација Србије, Татјана Матић, нагласивши да јој је част што отвара једну од најстаријих манифестација коју сајам организује.

– Технологија и иновација представљају полуге за превазилажење сваке кризе. У овом добу кад се суочавамо са бројним кризама са којима до сад нисмо у оволикој мјери, достигнућа у технологији су важна више него икад – навела је Матићева.

Отварању сајма присуствовали су и предсједник Коморе, Перо Ћорић и министар привреде и предузетништва Републике Српске, Вјекослав Петричевић и директор Представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић.

Извор: ПКРС