Пакет услуга предвиђен Пројектом КООПЛокал

26.04.2018


На сједници Скупштине Подручне привредне коморе Бања Лука одржане 17. априла,  усвојен је Програм рада Коморе за 2018. годину. Програм рада, између остало, садржи пакет услуга за јединице локалне самоуправе предвиђене пројектом КООПЛокал, а прва активност  пакета услуга подразумијева редовне састанке са органима локалне самоуправе.

Како су током трајања пројекта предвиђена најмање два састанка са начелницима општина,  партнерима на реализацији пројекта,  први састанак биће одржан у Комори 15. маја.

Пакет услуга подразумијева и слиједеће активности:

1.  Израду Информације о привредним кретањима, а на састанцима са начелницима биће расправљано о садржају Информације и о потребама општина за посебним информација које је могуће израдити у складу са капацитетима Коморе.

2.  Одржавање два семинара за општине/градове, а теме ће, такође бити усаглашене на састанку са начелницима.

3.  Промоција инвестиционих прилика општина/градова на wеб страници Коморе; промоција у коморском магазину ПРеРС; на сајмовима које посјећујемо те на међукоморским састанцима у Бањалуци и у иностранству.

4.  Директно повезивање са потенцијалним партнерима организујући долазеће и одлазеће привредне мисије

5.  КООПЛокал ће израдити Апликацију за мобилни телефон за информисање, како привредника тако и опште јавности, о условима пословања и актуелностима али и за потребе боље комуникације са локалном управом, те промоцију локацијских предности општина.