Пети састанак Тима за провођење пројекта КООПЛокал

09.10.2018


Пети састанак Тима за спровођење пројекта КООПЛокал одржан је 9. октобра у просторијама Коморе а учесницима су представљене активности на изради и промоцији публикације, студијском путовању и промоцији апликације за мобилни телефон.

Изради публикације која је у завршној фази претходили су обиласци привредних друштава у циљу анкетирања и прикупљања података. До окончања ове активности преостаје избор штампарије, дизајн и штампање публикације, те њена дистрибуција.

Студијска посјета биће проведена у Њемачкој од 14. до 19. октобра у сарадњи са Привредном комором Остбранденбурга. Делегација пројекта КООПЛокал одржаће низ састанака у Франкфурту на Одри, Еберсвалдеу и Берлину. На састанку Тима за провођење пројекта, присутни су детаљно упознати са програмом активности и појединачним задужењима.

Апликација за мобилни телефон за општине Лакташи, Србац и Прњавор је у функцији и у наредном периоду услиједиће промоција. Појединачне промотивне активности су биле предмет расправе и договора на састанку. Такође, представницима општина Србац, Лакташи и Прњавор на састанку су уручени рол ап банери које ће истаћи у својим просторијама у сврху промоције апликације за мобилни телефон.

Чланови Тима информисани су да је израђен периодични финансијски и наративни извјештај о досадашњим активностима реализације пројекта.

Последњи састанак који ће Тим одржати у пројекту је планиран крајем новембра када би све пројектне активности требало да буду окончане.

 

Пројекат “КООПЛокал - Јачање сарадње Привредне КОморе и ОПштина на пружању подршке економском развоју на ЛОКАЛном нивоу” финансира Европска унија у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – ЕУ ПроЛоцал. Укупна вриједност пројекта је 108.408,03 КМ од којих је Европска унија обезбиједила 86.726,43 КМ као дио подршке позитивном тренду опоравка од поплава из 2014. године кроз даље побољшање конкурентности малих и средњих предузећа. Пројекат траје од 1.12.2017. до 30.11.2018. Више о пројекту можете прочитати на www.bl.komorars.ba