Посјета привредном друштву "МЕТАЛМОНТ МИЈИЋ" из Приједорa

18.10.2018


Привредно друштво "МЕТАЛМОНТ МИЈИЋ" д.о.о. из Приједора бави се машинском обрадом метала. Основано је 2006. године и тренутно запошљава 69 радника. Највећи дио производње, око 90%, извози се на тржиште западне европе (Аустрија, Њемачка). Посједују цертификате EN ISO 9001, EN ISO 3834-2 цертификат за извођење заваривачких радова.

Представници Подручне привредне коморе Бања Лука, канцеларије у Приједору, посјетили су поменуто привредно друштво и са директором Милованом Мијићем разговарали о пословању и тренутном стању. Током разговора утврђено је да друштво биљежи раст, тј. да се приход увећева из године у годину. Милован Мијић током разговора поменуо је да се као највећи проблем јавља недостатак школованог кадра из области машинске обраде метала, те да има потребу за запошљавањем нових радника који посједују одређено знање у поменутој струци.

Представници привредне коморе упознали су директора са реформама у области образовања и улогом привредне коморе у том процесу као и потребом да се представници привреде у тај процес укључе. Такође су разговарали о другим активностима привредне коморе за које је ово друштво заинтересовано (пројекти, промоција и сајмови).