Позив привредницима - помоћ за Сирију и Турску

17.02.2023


Поштовани привредници,

Подручна привредна комора Бањалука је отворила посебне рачуне за потребе скупљања новчаних средстава за помоћ Сирији и Турској, а важно је напоменути да је и Комора, у оквиру својих могућности, већ уплатила новчана средства за помоћ овим двјема државама.

Тешка ситуација у којој су се нашле Сиријска Арапска Република и Република Турска, након што су погођене катастрофалним земљотресом навела нас је да се прикључим акцији прикупљања помоћи у коју се укључио цијели свијет. Потресне сцене и информације о броју настрадалих у земљотресу који је задесио ове двије азијске земље свједоче о изузетно тешкој ситуацији у којој су се нашли грађани ове двије земље. Потреси су, по последњим информацијама, однијели више од 41.000 живота, а страхује се да ће тај број и даље расти. Сувишно је и спомињати да је причињена огромна материјална штета, те да је свака помоћ овим државама и њеним грађанима добродошла.

Овим путем позивамо и вас, цијењене привреднике, да и ви у оквиру својих могућности уплатите новчана средства за помоћ настрадалима у Сирији и Турској.

Донације можете уплатити на:

  • Подрачун Подручне привредне коморе Бањалука број 562-099-81791273-09 отворен код НЛБ банке Бањалука, са назнаком за помоћ Сиријској Арапској Републици;
  • Посебан жиро рачун Подручне привредне коморе Бањалука број 161-045-00065100-95 отворен код RAIFFEISEN BANKA Бањалука са назнаком за помоћ Републици Турској;
  • Жиро рачун Министарства унутрашњих послова Р. Турске број 186-043-03108943-63, отворен код ZIRAAT BANK BH за помоћ Републици Турској.