ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТНИХ ПРИЈЕДЛОГА EU4Business – развој предузетништва

04.04.2019


Кроз Инструмент за финансирање бесповратне помоћи за предузетничке активности који има за циљ да допринесе развоју и ширењу модела инклузивног предузетништва те тако унаприједи конкурентност на локалном (опћинском/општинском) нивоу у Босни и Херцеговини, Међународна организација рада (МОР) у оквиру пројекта EU4Business објављује Позив за достављање пројектних приједлога у области развоја предузетништва.

Циљ је убрзати успостављање и развој микро, малих, средњих и новорегистрованих (старт-уп)  предузећа, кроз конципирање механизама који ће омогућити финансијску и нефинансијску (техничку/стручну) помоћ крајњим корисницима (новим и постојећим предузетницима из циљних категорија) и стварање и даљи развој предузетничке инфраструктуре на локалном нивоу.

Приоритетни сектори и циљне групе пројекта подијељени су у двије партије (LOT) како слиједи:

LOT 1 – Подршка младим предузетницима приликом оснивања иновативних предузећа, промоција предузетништва у извозном сектору, са фокусом на младе предузетнике (до 30 година живота) и оснивање иновативних предузећа (укључујући дигитални/ИТ сектор).

LOT 2 – Јачање предузетничког духа и помоћ приликом регистрације предузећа за особе које припадају рањивим категоријама, промоција предузетништва у агро-руралном и туристичком сектору, са фокусом на предузетнике из рањивих категорија (жене, лица са инвалидитетом, националне мањине, лица старија од 50 година живота).

Буџет по основу овог Позива за достављање приједлога износи 1.000.000 еура (милион еура), који ће се расподијелити на два LOT-a. Квалификованим пројектима сматрају се пројекти који аплицирају за финансијску подршку гранта у распону од 150.000 еура (минималан износ) до 200.000 еура (максималан износ).

Расподјела између LOT-ова:

LOT 1 – укупно расположиво 600.000 еура

LOT 2 – укупно расположиво 400.000 еура

Учешће у овом Позиву отворено је за квалификоване институције, како је то дефинисано методологијом локалног партнерства за запошљавање (ЛЕП), што значи да кандидати МОРАЈУ да се пријаве као партнерство (више о концепту Партнерства у Упутству за подносиоце приједлога).

Пројекти се реализују у Босни и Херцеговини. За додјелу средстава квалификовани су и пројекти који се реализују у сарадњи више опћина/општина.

Ово је позив за достављање приједлога. У сврху евалуације у првом кораку подноси се само концептуални нацрт; квалификовани кандидати са успјешним концептуалним нацртом биће позвани да доставе пуни приједлог.

Информативни дани за овај позив биће одржани на пет локација и то:

  • БАЊА ЛУКА, хотел Јелена – 16.04.2019. (11.00 – 14.00)
  • БРЧКО, хотел Јелена – 17.04.2019. (11.00 – 14.00)
  • ВИТЕЗ, хотел Централ –  18.04.2019. (11.00 – 14.00)
  • САРАЈЕВО, UN House – 19.04.2019. (10.00 – 13.00)
  • ТРЕБИЊЕ, хотел Леотар – 24.04.2019. (11.00 – 14.00)
  • МОСТАР, хотел Бристол – 25.04.2019. (11.00 – 14.00)

Позивају се сви заинтересовани за учешће на информативним данима да своје пријаве доставе на e-mail адресу: eu4business@ilo.org

Радни семинар за кандидате који су ушли у ужи избор биће одржан прије достављања пуног приједлога. Сви кандидати који су поднијели пријаве ће добити информацију о исходу оцјене концептуалних нацрта и пуних приједлога.

Рок за достављање концептуалног нацрта је 17. мај/свибањ 2019. (до 17.00 сати по локалном времену), гдје се као датум и вријеме узимају датум и вријеме пријема e-maila у МОР.

Концептуални нацрти поднесени након наведеног рока, нацрти који нису припремљени у складу са овим упутством и непотпуни нацрти биће одбијени. Кандидатима се савјетује да не чекају посљедњи дан да доставе концепт.

У случају да имате потешкоћа са преузимањем или отварањем докумената/образаца, као и ако имате додатних питања која се односе на овај Позив, можете нас контактирати путем електронске поште најкасније до 30. априла/травња 2019. на e-mail адресу: eu4business@ilo.org 

МОР нема обавезу да одговори на питања која стигну након наведеног рока. Одговори ће бити објављени најкасније 06. маја/свибња 2019. Питања свих кандидата, заједно са одговорима и другим важним обавјештењима у току поступка евалуације биће објављени на интернет страници пројекта EU4Business – www.eu4business.ba, на друштвеним мрежама ILO_EU4Business као и на web страници www.partnerstvo.ba

Преузмите потребну документацију

 

Преузето са https://eu4business.ba/